27 oktober: Autisme en wonen: ontwerp-sessie


In september en oktober zijn er twee aan elkaar gerelateerde bijeenkomsten van het Aspergercafé over Autisme en Wonen.

Ook als je de eerste bijeenkomst niet hebt meegemaakt ben je van harte welkom.Het doel van de tweede bijeenkomst is ideeën ontwikkelen voor het ontwerpen van de ideale woonomgeving voor mensen met autisme.29 september: Autisme en wonen: analyse-sessie

Veel mensen met autisme hebben problemen om een goede woonomgeving te vinden. Wat zijn de problemen? Wat is er nu specifiek aan een "autismevriendelijke" woonomgeving?Aan de hand van de Pattern Language-methode van Christopher Alexander analyseerden wij op 26 september de eisen en wensen te stellen aan woningen die er aan bijdragen dat mensen met autisme prettig kunnen wonen.

Roland hield een inleiding over de pattern-language methode (Download hier). Daarna hebben we aan de deelnemers gevraagd om zich hun beste woonomgeving voor ogen te halen en te analyseren welke patronen hier aanwezig waren.

Resultaat van de sessie is een "patroontaal" voor de autismevriendelijke woonomgeving.
27 oktober: Autisme en wonen: ontwerp-sessie (LET OP: VOORBEREIDING NODIG)

Uitgaande van de patterns die voorkwamen uit de analyse van 29 september ontwerpt ieder die dat wil voor zich het ideale wooncomplex. Dus lees de patronen, kies de patronen die je belangrijk vindt en maak een tekening van je ideale woonsituatie.

In de sessie laten we onze ontwerpen aan elkaar zien en lichten ze toe. Wanneer er overeenstemming is tussen de ontwerpen kunnen we mogelijk tot een totaalconcept komen .AspergerCafé is een informele denktank over het fenomeen autisme en de maatschappelijke implicaties die dat met zich meebrengt.

Uitgaande van een spreker of een thema is er een discussie over een autismegerelateerd onderwerp.Details

Toegang alleen voor mensen met autisme.

Frequentie: maandelijks, elke laatste vrijdag van de maand

Locatie: Zijpendaalseweg 25 6814CC Arnhem

Tijden: 19.30 - 22.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Kosten: € 5,- per avond voor consumpties, cliënten gratis


Zelf een avond verzorgen? Neem contact op of kom langs.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Aspergercafé beëindigd

Aspergercafé 25 mei 2018: Homo Sapiens Aspergerianis deel 2

vrijdag 29 juni: Aspergerland deel 1